Hemnet ska förbättras, är det konkurrensen som skapar bra sajter?

I DN kan jag läsa att Hemnet ska förbättras. (Inte en dag för tidigt)

I artikeln nämns de konkurerande sajterna som dykt upp, såsom Bospindeln, Booli och Boligan. Hemnet har ju länge varit ensamma inom sin nisch, men har nu fått sällskap av andra riktigt bra sajter.

Är det så enkelt att bra sajter bara kan tas fram om det finns konkurrens? T ex Eniro.se och Hitta.se utvecklas hela tiden med nya smarta funktioner, medan Blocket.se knappt kommer med några förbättringar alls…

Annonser

4 reaktioner på ”Hemnet ska förbättras, är det konkurrensen som skapar bra sajter?

  1. Problemet är väl att ledningen inte kan förmås att investera i förbättringar om det inte är så att man ser ett hot på horisonten att mista sin monopolställning. Det tog i min mening en bra stund efter att hitta.se lanserades till att eniro med allvar började rekrytera och arbeta på förbättringar. Eniro låg länge kvar i gamla tänk om hur en telefonkatalog fungerar.

  2. Absoult! Men det viktiga tror jag är att kontinuerligt förbättras, inte slå på stora trumman en gång och gör en enorm förbättring för att sedan vara nöjd i två år… Då tror jag mer på de som kontinuerligt bevakar omvärlden och för in förbättringar allt eftersom.

  3. Låter som en bra syn åp systemutveckling i allmänhet och även enligt den teori jag lever och lär. Även om det ibland behövs större förändringar så är det viktigt att regelbundet under hela livscykeln se över en produkt och förbättra gradvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s