skapa en webbtjänst på ett dygn – är det möjligt?

DI.se kan vi läsa att landets bästa internetentrepenörer på ett dygn ska lansera 52 fullt fungerande webbtjänster?

Blir detta bra webbtjänster? Vad hände med målgruppsanalys, behovskartläggning mm? Eller är det så att det numera är så pass enkelt att snabbt ta fram en webbtjänst att vi inte behöver göra så noggrannt förarbete? Det kostar inte så mycket att ta fram att det spelar inte så stor roll om 90% av ideérna inte håller?

Annonser

3 reaktioner på ”skapa en webbtjänst på ett dygn – är det möjligt?

  1. Är det inte så att man kan skapa en webbtjänst på 1 dygn, och att man sedan iterativt förbättrar den i små steg, allteftersom användarnas kommentarar kommer in; man analyserar statistik och gör användartester med en prototyp som är live. En användartest kan visa hur lätt det är att använda en tjänst första gången. Den kan aldrig visa hur lätt det är att använda en tjänst 50:e gången 😉 Det är ingen slump att många webbtjänster idag har en beta-etikett.

  2. Ja, jag funderar just på det, att det kanske är så billigt att ta fram en webbtjänst att det går att ta fram en första version bara för att testa. Och sen bygga på och förändra beroende på hur tjänsten används. Men de mer komplexa webbtjänsterna borde fortfarandde vara hyffsat dyra att ta fram, i de fallen borde det finnas behov av lite mer förabete.

  3. Med tanke på den mängd med publika API:n/tjänster/applikationer som numer finns på nätet bör det knappast vara så svårt att slänga ihop en någolunda fungerande mashup på ett dygn. I alla fall så länge man har en bra idé.

    Följ initiativtagaren till 24 Hour Business Camp på http://www.tedvalentin.com/. Han är en riktigt flitig och spännande entreprenör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s