Hur kunde det bli så många fjärrkontroller?

De senaste åren har fjärrkontrollerna förökat sig hemma hos mig. För ca fem år sedan hade jag två fjärrkontroller, en till TV´n och en till videoband-spelaren.

Nu har jag tre fjärrkontroller till datorn (som dessutom är en TV) och fem till TV´n! Hur och när hände detta?

Särskilt TVns fjärrkontroller har ökat explosionsartat i antal. Jag har en till TV´n, en till digitalboxen, en till dvd´n, en till videon.

Dessutom har jag en sk multifjärrkontroll som enligt reklamen ska kunna ersätta alla de övriga. Men tricket är att endast vissa funktioner hos de övriga ersätts, varför vi ändå måste ha kvar alla andra fjärkontroller.

När svärföräldrarna kommer på besök kan de inte ens sätta på TV´n själva då de vill se på nyheterna, än mindre ändra på ljudvolymen.

Fjärrkontrollsexplosionen började så smått när alla började skaffa video och dvs-apparater. När sedan digitalTV infördes över hela landet har helt plötsligt varenda hushåll med TV minst två fjärrkontroller att hålla reda på.

Hur klarar alla icke-teknik intresserade människor av detta? Hjälper hemtjänsten de äldre att installera digitalboxen och hålla koll på fjärrkontrollerna?

När kommer det på bred front börja tillverkas apparater som antingen kan användas med samma fjärrkontroll , eller har flera apparater integrerade i en?

PS, Om du har ett litet barn hemma, läs boken ”Snurran och fjärrkontrollen” av Eva Bergström.

Annonser

En reaktion på ”Hur kunde det bli så många fjärrkontroller?

  1. Egentligen borde elektronikbranschen få sig en tillsägelse av WHO eller liknande. Så mycket stress alla dessa fjärrkontroller skapar hos äldre och ingen som tar ansvar för att skapa en bättre upplevelse. Istället tjänar elektronikkedjorna extrapengar på att åka hem och installera grejer och är man det minsta teknikkunnig så blir man hela släktens gratissupport i tid och otid. Logitech Harmony One är bland det bästa av lösningar jag sett (en fjärrkontroll som fixar allt), men även den kräver installation och uppgraderingar, och är på tok för dyr just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s