Stockholms Stadsbiblioteks webbplats – mer användbar?

I dagarna släpptes testversionen av Stockholms Stadsbiblioteks nya webbplats. Den ska vara mer lättanvänd sägs det, och man ahr försökt tänka ”Webb 2.0” när den har tagits fram (eller ”Bibliotek 2.0”). Det betyder bland annat att man nu ger användarna möjlighet att recensera och märka upp – tagga – verken som finns till utlåning.
Tanken är väl att det ska tillföra användarnytta, och det kanske det gör också. Men, i ärlighetens namn – det var lättare att hitta i den gamla träfflistan. Nu får man visserligen mer information om de enskilda verken man fått träff på (den nya liknar mer hur man får träff hos en bokhandel, exempelvis Bokus) men när sökningen ger tiotals sidor med resultat så fungerar det dåligt – då hade man varit mer behjälpt av en traditionell lista med rader…

Än så länge är det en betaversion, så förhoppningsvis slipar de på detaljerna ett tag till så att användbarheten ökar. Men att våga stödja användarmedverkan är ett modigt steg, om än i tiden, och jag hoppas faktiskt att de lyckas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s